Support BBrain Family

[vc_row css=”.vc_custom_1596199595632{padding-top: 60px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1596620796223{padding-bottom: 30px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Support BBrain Family” heading_tag=”h1″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left”][/ultimate_heading][vc_column_text]


Omgaan met de nieuwste technieken is vaak lastig voor de meeste senioren. De BBrain kalender- en dementieklokken zijn speciaal ontwikkeld voor senioren en zijn daarom gemakkelijk in gebruik. Toch kunnen wij ons voorstellen dat er nog genoeg vragen zijn. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor u opgesomd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1626699844228{padding-top: 0px !important;}” el_id=”faq”][vc_column css=”.vc_custom_1626699835628{padding-bottom: 30px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Installatie” heading_tag=”h3″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left”][/ultimate_heading][mpc_accordion auto_indent=”” opened=”0″ title_font_color=”#083651″ title_font_size=”18″ title_font_align=”center” title_background_color=”#f0eeea” title_padding_css=”padding:10px;” content_background_color=”#f0eeea” content_padding_css=”padding:10px;” margin_css=”margin:10px;” mpc_icon__transition=”slide-up” mpc_icon__icon=”fa fa-plus” mpc_icon__icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__hover_icon=”fa fa-minus” mpc_icon__hover_icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__animation_in_type=”transition.expandIn” mpc_icon__animation_in_offset=”100″ mpc_icon__animation_in_duration=”300″ mpc_icon__animation_in_delay=”0″ mpc_icon__animation_loop_type=”callout.flash” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ animation_in_type=”transition.swoopIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″][mpc_accordion_tab title=”Ik heb de licentiecode niet ontvangen. Wat moet ik nu doen?”][vc_column_text]Heeft u geen licentiecode ontvangen via de e-mail? Kijk dan eens in uw Spam. Wellicht is deze hier terechtgekomen.

Is de licentiecode ook niet in uw spambox terechtgekomen? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice via 088 0080 130 of stuur een mailtje naar info@bbrain.eu.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”De klok geeft aan dat de licentiecode ongeldig is. Wat moet ik nu doen?”][vc_column_text]Als de klok aangeeft dat de licentiecode ongeldig is, is dit vaak het gevolg van het terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Ons advies is om dan ook niet zelf uw klok naar fabrieksinstellingen terug te zetten. Neem altijd eerst contact op met de klantenservice.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe moet ik mijn BBrain installeren?”][vc_video link=”https://youtu.be/8N03w5jIkVc”][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe ontgrendel ik de BBrain Family G2 en D2?”][vc_video link=”https://youtu.be/Gv-nkKx4izg”][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Handleiding BBrain Family G2 en D2″][vc_column_text]Via onderstaande link kunt u de uitgebreide handleiding downloaden en eventueel uitprinten.

🔗 Download handleiding – PDF[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Wat is het verschil tussen klokgebruiker en klokbeheerder?”][vc_column_text]De klokgebruiker is diegene waar de klok voor bedoelt is, die de berichten e.d. moet kunnen lezen. Er kan maar 1 klokgebruiker zijn.

De klokbeheerder is de persoon die de berichten naar de klok stuurt. Er kunnen meerdere klokbeheerders zijn.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kun je de instellingen op de klok aanpassen?”][vc_column_text]Er zijn een aantal instellingen die gewijzigd kunnen worden op de Bbrain. Aan de zijkant van de BBrain zit een ontgrendelknop (volumeknop). Als u deze ingedrukt houdt en twee keer tegelijkertijd op de klok op het scherm drukt dan komt u in het menu terecht. Hier kunt u de volgende instellingen wijzigen in de BBrain:

Klokweergave:

 • Het is mogelijk om in te stellen of u de klok alleen digitaal of analoog wilt zien. Als de klok wordt geleverd wordt er standaard de digitale en analoge tijd weergegeven.
 • Het thema is te veranderen. Dit kan op standaard skin gezet worden, of op dementie (zwart met witte tekst) of hoog contrast (achtergrond blauw, tijd en klok in het zwart met gele letters/cijfers)

 

Beeldscherm:

 • De helderheid
 • Tijd van het dimmen (de klok wordt bij dimmen niet zwart maar het beeld zal minder scherp zijn).

Datum, tijd en taal horen:

 • Volume, hoe hard alles wordt uitgesproken
 • Spraaksnelheid
 • Stille modus. Als deze staat ingesteld zal de klok geen geluid maken tussen de opgegeven tijd

Overige instellingen:

 • Wifi Instellingen

Video overzicht alle instellingen BBrain

In deze video worden alle instellingen van de BBrain uitgelegd;

[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe zorg ik dat de klok de nieuwste software heeft?”][vc_column_text]Wanneer er nieuwe updates zijn worden die op afstand op de klok geïnstalleerd. Als de klok verbinding heeft met de WIFI haalt deze automatisch de nieuwe sofware op, zodat de klok gaat updaten. Doet de klok dit niet dan is het mogelijk om op een andere manier te checken of er updates zijn. Aan de zijkant van de BBrain zit een ontgrendelknop (volumeknop). Als u deze ingedrukt houdt en twee keer tegelijkertijd op de klok op het scherm drukt dan komt u in het menu terecht. Links ziet u dan de optie overige instellingen staan. Bij toestel bijwerken staat er de optie “controleer op updates”. De Bbrain gaat dan zelf zoeken en geeft aan of de laatste versie op de klok staat of dat er een nieuwe update is.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][/mpc_accordion][ultimate_heading main_heading=”Apparaat” heading_tag=”h3″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:50px;”][/ultimate_heading][mpc_accordion auto_indent=”” opened=”0″ title_font_color=”#083651″ title_font_size=”18″ title_font_align=”center” title_background_color=”#f0eeea” title_padding_css=”padding:10px;” content_background_color=”#f0eeea” content_padding_css=”padding:10px;” margin_css=”margin:10px;” mpc_icon__transition=”slide-up” mpc_icon__icon=”fa fa-plus” mpc_icon__icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__hover_icon=”fa fa-minus” mpc_icon__hover_icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__animation_in_type=”transition.expandIn” mpc_icon__animation_in_offset=”100″ mpc_icon__animation_in_duration=”300″ mpc_icon__animation_in_delay=”0″ mpc_icon__animation_loop_type=”callout.flash” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ animation_in_type=”transition.swoopIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″][mpc_accordion_tab title=”Ik ben de verpakking en handleiding kwijt. Kan ik erachter komen welk type BBrain klok ik heb?”][vc_column_text]Het kan voorkomen dat u geen verpakking en handleiding van de BBrain meer heeft. Wilt u graag weten welke type BBrain klok u heeft? Hieronder de visuele verschillen:

 • De BBrain Family G2 en D2 klokken hebben op de achterkant geen knoppen. De BBrain Basic klokken hebben op de achterkan indrukbare knoppen
 • De BBrain Family G2 en D2 klokken hebben geen usb poort. De BBrain Basic klokken hebben aan de achter- / zijkant van het apparaat een USB poort.
 • De BBrain Family G2 en D2 klokken hebben aan de voorzijde geen opstaande rand. De BBrain basic klokken hebben een opstaande rand in het wit of zwart rondom het beeldscherm.
 • De BBrain Family G2 en D2 heeft aan de achterzijde geen bevestigingspunten om de klok op te hangen. De BBrain basic klokken hebben aan de achterzijde drie bevestigingspunten.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe werkt het beeldbellen op de BBrain?”][vc_column_text]Met de BBrain Family G2 en D2 kalenderklok betrek je bijvoorbeeld je vader of moeder, bij je dagelijkse leven en geef je nét dat beetje extra hulp en aandacht als het nodig is. Via beeldbellen heb je even écht contact als een dagelijks bezoekje niet mogelijk is. Met de BBrain Family bestaat de mogelijkheid om te bellen. In onderstaande video leggen wij u graag de mogelijkheid uit van beeldbellen met de BBrain.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/qzsD-VOjr88″][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kan ik mijn abonnement wijzigen?”][vc_column_text]Wanneer u al beschikt over een BBrain maar nog geen abonnement heeft dat voorziet in beeldbellen, dan kunt u op ieder gewenst moment uw abonnement “upgraden”.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/q6vEt02k5ks”][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Wat is het verschil tussen de G2 en de D2 variant?”][vc_column_text]De G2 is de interactieve kalenderklok die door de gebruiker zelf te gebruiken is (in combinatie met familie of mantelzorgers via de app). Bij de G2 is het mogelijk om losse foto’s naar de klok te sturen, net zoals losse agendapunten en berichten. De BBrain spreekt direct uit wanneer er een melding binnenkomt. Er verschijnt een rode balk met het bericht. Wanneer de gebruiker de rode balk wilt laten verdwijnen dient er op de melding te geklikt te worden. De berichten e.d. blijven wel op de klok staan. Deze kunnen alleen geheel verwijdert worden door de verwanten. Bij agendapunten kunnen verwanten zelf de tijd bepalen hoelang een afspraak in het scherm dient te staan. Dit kan tot maximaal 10 uur. De G2 kalenderklok heeft diverse thema’s, zo kunt u van het interactieve thema overstappen naar het passieve thema waardoor de klok een langere gebruikersduur kent.

De D2 is een passieve klok en wordt uitsluitend beheerd door mantelzorgers (klok is bedoeld voor dementeren. De D2 is dan ook de dementie versie). Bij deze klok werken we uitsluitend met activiteiten. De beheerder kan bij een activiteit wel een foto toevoegen om het bericht visueel te maken. De beheerder geeft tevens aan hoelang de activiteit op het scherm moet getoond worden.

Op zowel de D2 als de G2 is beeldbellen mogelijk.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Is het mogelijk om te switchen tussen de G2 en D2 of andersom?”][vc_column_text]Het is mogelijk om tussen beide klokken te switchen. Dit kunt u doen door naar het instellingen menu te gaan en klokweergave de variant te wijzigen. Echter als je wisselt tussen de G2 en D2 mode, worden de activiteiten niet meer getoond. In de G modus worden berichten, foto’s en agenda-afspraken getoond. In de D modus enkel activiteiten. Als je van G naar D wisselt, worden de agenda afspraken en foto’s etc. ook niet meer getoond. Als je terug wisselt komen ze wel terug.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kan de klok zonder stroom?”][vc_column_text]De BBrain Family klokken hebben geen ingebouwde accu en dienen dus altijd aan de elektriciteit te zijn aangesloten.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Verdwijnt automatisch de melding op de klok?”][vc_column_text]

Bij de BBrain Family G2 klok verschijnt een rode balk in beeld zodra u een bericht ontvangt. De gebruiker drukt hierop en het bericht wordt uitgesproken. Het scherm wordt doorgestuurd naar de berichten of de foto’s. Wilt u weer terugkeren naar de klok klik dan op het logo van de klok. Wanneer de verwant een agendapunt heeft ingepland kan deze zelf bepalen hoelang de afspraak in het scherm vertoond blijft worden. Dit kan tot maximaal 10 uur.
Bij de D2 kan er via de app ingesteld worden hoelang de activiteiten op de klok moeten blijven staan. De gebruiker hoeft zelf niets te doen om de activiteiten te laten verdwijnen.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoeveel foto’s kunnen er maximaal op de klok?”][vc_column_text]Het maximaal aantal foto’s kan zelf ingesteld worden bij ‘instellingen’ onder het kopje ‘foto’. Dit kan ingesteld worden tot maximaal 100 foto’s. Dit kan alleen bij de G2 variant ingegeven worden.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kan de klokgebruiker ook contact leggen met een verwant?”][vc_column_text]Ja. Dit kan alleen op de BBrain Family G2 wanneer u gebruik maakt van beeldbellen. De klokgebruiker kan contact leggen met de verwant door te tikken op het camera icoontje (contacten). De klokgebruiker kan vervolgens kiezen uit een verwant om hiermee contact te leggen.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][/mpc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”faq”][vc_column css=”.vc_custom_1596620627765{padding-bottom: 30px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Mobiele app” heading_tag=”h3″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][mpc_accordion auto_indent=”” opened=”0″ title_font_color=”#083651″ title_font_size=”18″ title_font_align=”center” title_background_color=”#f0eeea” title_padding_css=”padding:10px;” content_background_color=”#f0eeea” content_padding_css=”padding:10px;” margin_css=”margin:10px;” mpc_icon__transition=”slide-up” mpc_icon__icon=”fa fa-plus” mpc_icon__icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__hover_icon=”fa fa-minus” mpc_icon__hover_icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__animation_in_type=”transition.expandIn” mpc_icon__animation_in_offset=”100″ mpc_icon__animation_in_duration=”300″ mpc_icon__animation_in_delay=”0″ mpc_icon__animation_loop_type=”callout.flash” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ animation_in_type=”transition.swoopIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″][mpc_accordion_tab title=”Waar vind ik de BBrain applicatie (app)?”][vc_column_text]De BBrain applicatie vindt u in zowel de Google Play store als de Appstore. Deze heeft de benaming ‘BBrain portal’ in de Appstore en ‘BBrain Gebruiker Portaal’ in de Google Play store.

U vindt hier app in de Appstore voor Apple toestellen en hier de de app in de Google Play store voor Android toestellen.

U kunt de app installeren op mobiele telefoons en tablets/iPads.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Wat moet ik doen als de App niet goed werkt?”][vc_column_text]Als uw app een verkeerde weergave geeft kunt u deze het beste opnieuw opstarten. U gaat naar de menuweergave linksboven (drie streepjes) en klikt vervolgens op uitloggen. Als u na het inloggen nog steeds dezelfde fout heeft kijk dan bij de andere kopjes onder support of neem contact op met onze klantenservice.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Wat moet ik doen met pop-ups die verschijnen na de installatie?”][vc_column_text]Er verschijnen pop-up meldingen nadat de BBrain Portal app geïnstalleerd is. Deze meldingen dient u allemaal toe te staan.
U staat hiermee toe dat de app gebruik mag maken van de camera, microfoon en opslag. Pas daarna kunt u gebruik maken van alle functionaliteiten van de app.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kunnen er meerdere verwanten aan de klok worden gekoppeld?”][vc_column_text]Het is geen probleem om meerdere verwanten aan de klok te koppelen. Echter heeft iedere verwant wel een eigen account nodig. Dit kan via de website portal.bbrain.eu/register of via de uitnodiging die de klokbeheerder stuurt. Het is niet nodig dat voor iedere verwant een abonnement wordt afgesloten. Het abonnement vanaf €6,95 hoeft maar 1x te worden afgesloten. Er kunnen een onbeperkt personen aan de klok gekoppeld worden.

Alleen de beheerder kan andere verwanten toevoegen aan de BBrain.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kan ik berichten/agendapunten/foto’s verwijderen via de app?”][vc_column_text]Middels de app kunnen de berichten/foto’/agendapunten worden verwijderd. Log in en ga naar het betreffende onderwerp. Wanneer je dit hebt geopend staat er naast het kopje “verstuur berichten”, overzicht berichten. Druk hierop en alle berichten die naar de klok zijn verstuurd staan hierin. Middels het rode kruis kunnen de punten verwijderd worden.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe kan ik verwanten toevoegen?”][vc_column_text]Via de app is het mogelijk om andere personen uit te nodigen om verwant te worden aan de klok. Log met uw eigen account in. Kies dan de optie ‘verwanten’. Wanneer u deze optie heeft gekozen kunt u klikken op ‘verwant toevoegen’. Er wordt dan een uitnodiging verstuurd naar de betreffende persoon. Elke verwant dient een eigen e-mail adres te hebben. Er kunnen niet meerdere personen op een e-mail adres inloggen.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Kan ik mijn wachtwoord wijzigen van de app?”][vc_column_text]Het wachtwoord van de app kunt u in uw account wijzigen. Open de app en ga naar de optie instellingen. Hier kunt u het wachtwoord wijzigen, dat gebruikt wordt om in te loggen in de app.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Wat moet ik doen als ik niet meer kan inloggen?”][vc_column_text]Dit heeft meestal te maken met het invoeren van een foutief wachtwoord of e-mailadres. Controleer dit aub goed. Indien u uw wachtwoord wenst te resetten dient u te tikken op ‘wachtwoord vergeten’. U ontvangt vervolgens een e-mail met verdere instructies; u stelt hiermee een nieuw wachtwoord in.[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][/mpc_accordion][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1626704767056{padding-top: 0px !important;}” el_id=”faq”][vc_column css=”.vc_custom_1596620649213{padding-bottom: 30px !important;}”][ultimate_heading main_heading=”Wifi en netwerk ondersteuning” heading_tag=”h3″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:20px;”][/ultimate_heading][mpc_accordion auto_indent=”” opened=”0″ title_font_color=”#083651″ title_font_size=”18″ title_font_align=”center” title_background_color=”#f0eeea” title_padding_css=”padding:10px;” content_background_color=”#f0eeea” content_padding_css=”padding:10px;” margin_css=”margin:10px;” mpc_icon__transition=”slide-up” mpc_icon__icon=”fa fa-plus” mpc_icon__icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__hover_icon=”fa fa-minus” mpc_icon__hover_icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__animation_in_type=”transition.expandIn” mpc_icon__animation_in_offset=”100″ mpc_icon__animation_in_duration=”300″ mpc_icon__animation_in_delay=”0″ mpc_icon__animation_loop_type=”callout.flash” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ animation_in_type=”transition.swoopIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″][mpc_accordion_tab title=”Is er Wifi nodig op de BBrain?”][vc_column_text]

Om gebruik te kunnen maken van de functies op de klok, het versturen van berichten, foto’s, agendapunten, is het nodig om wifi te hebben. Anders komen de berichten niet aan op de klok. Het is niet mogelijk om de agendapunten al op de klok te zetten op een locatie waar wel wifi is, als de klok op een andere locatie komt te staan zonder Wifi. De klok zal de agendapunten dan niet kunnen ophalen uit het geheugen omdat er geen wifi is. De klok is zonder wifi te gebruiken, maar dan zal dit alleen als klok functioneren. Het is dan wel nog mogelijk dat de klok de datum en tijd uitspreekt.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe kan ik mijn Wifi opnieuw instellen?”][vc_column_text]
Aan de zijkant van de BBrain zit een ontgrendelknop (volumeknop). Als u deze ingedrukt houdt en twee keer tegelijkertijd op de klok op het scherm drukt dan komt u in het menu terecht. Links ziet u dan de optie overige instellingen staan. Deze klikt u aan en dan kunt u de wifi instelling opnieuw erin zetten. Het andere netwerk kan dan ingesteld worden en de klok werkt.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][/mpc_accordion][ultimate_heading main_heading=”Voorwaarden” heading_tag=”h3″ main_heading_color=”#053450″ alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:50px;”][/ultimate_heading][mpc_accordion auto_indent=”” opened=”0″ title_font_color=”#083651″ title_font_size=”18″ title_font_align=”center” title_background_color=”#f0eeea” title_padding_css=”padding:10px;” content_background_color=”#f0eeea” content_padding_css=”padding:10px;” margin_css=”margin:10px;” mpc_icon__transition=”slide-up” mpc_icon__icon=”fa fa-plus” mpc_icon__icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__hover_icon=”fa fa-minus” mpc_icon__hover_icon_color=”#ed6966″ mpc_icon__mpc_tooltip__border_divider=”true” mpc_icon__mpc_tooltip__border_css=”border-color:undefined;border-style:undefined;” mpc_icon__mpc_tooltip__padding_divider=”true” mpc_icon__animation_in_type=”transition.expandIn” mpc_icon__animation_in_offset=”100″ mpc_icon__animation_in_duration=”300″ mpc_icon__animation_in_delay=”0″ mpc_icon__animation_loop_type=”callout.flash” mpc_icon__animation_loop_duration=”500″ mpc_icon__animation_loop_delay=”1500″ animation_in_type=”transition.swoopIn” animation_in_offset=”100″ animation_in_duration=”300″ animation_in_delay=”0″][mpc_accordion_tab title=”Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?”][vc_video link=”https://youtu.be/q6vEt02k5ks”][vc_column_text]Heeft u niet meer voldoende aan uw huidige abonnement? Wijzig uw abonnement gemakkelijk naar een van de andere gewenste abonnementen:

 • Ga rechtsboven naar inloggen (log niet in op de BBrain Portal, maar klik op het menu-item ‘inloggen)
 • Typ het e-mailadres en wachtwoord in, waarmee u destijds het abonnement heeft afgeloten en druk op ‘inloggen’
 • Ga rechtsboven naar ‘inloggen’ en klik op ‘mijn account’
 • Klik op ‘my subscription’
 • Ga naar up- of downgraden
 • Kies een van de andere gewenste abonnementen en klik op ‘nu kopen’
 • Hier wordt het oude abonnement getoond en het nieuwe
 • Klik op ‘opslaan en doorgaan’
 • Controleer of u het juiste abonnement heeft gekozen
 • De totaalprijs wordt getoond
 • Klik op ‘doorgaan naar afrekenen’
 • Uw gegevens staan al automatisch ingevuld
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op ‘bestelling afronden’
 • De bestelling is afgerond. Het nieuwe abonnement is vandaag actief.

Mocht u nog vragen, of hulp nodig hebben, neem dan contact met ons via e-mail: info@bbrain.eu of via het telefoonnummer: 088-0080130[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?”][vc_column_text]

Wanneer er een maandabonnement is afgesloten dan kunt u dit maandelijks opzeggen. Bij een jaarlijks abonnement is het mogelijk om dit na een jaar op te zeggen. Wanneer dit tussentijds wordt opgezegd is het helaas niet mogelijk om een restitutie van dit bedrag te ontvangen. U zit een jaar aan dit abonnement verbonden. Het abonnement kan schriftelijk worden opgezegd via de mail. Het betreffende emailadres is: info@bbrain.eu. De volgende gegevens hebben wij nodig om het abonnement af te zeggen: naam waarop het abonnement staat, naar van de klokgebruiker en de licentiecode van de klok.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Hoelang heb ik garantie op de apparaten van BBrain?”][vc_column_text]
Wij hanteren de garantietermijn van 2 jaar. Indien u defecten constateert kunt u contact opnemen met de klantenservice. Wij zullen binnen de garantietermijn zorgen voor een passende oplossing.
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][mpc_accordion_tab title=”Algemene Voorwaarden”][vc_column_text]
Deze Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (hierna: Thuiswinkel.org) zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg (CZ) van de Sociaal-Economische Raad en treden in werking per 1 juni 2014.

Inhoudsopgave:

 • Artikel 1 – Definities
 • Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer
 • Artikel 3 – Toepasselijkheid
 • Artikel 4 – Het aanbod
 • Artikel 5 – De overeenkomst
 • Artikel 6 – Herroepingsrecht
 • Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd
 • Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan
 • Artikel 9 – Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping
 • Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht
 • Artikel 11 – De prijs
 • Artikel 12 – Nakoming en extra garantie
 • Artikel 13 – Levering en uitvoering
 • Artikel 14 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging
 • Artikel 15 – Betaling
 • Artikel 16 – Klachtenregeling
 • Artikel 17 – Geschillen
 • Artikel 18 – Branchegarantie
 • Artikel 19 – Aanvullende of afwijkende bepalingen
 • Artikel 20 – Wijziging van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Artikel 1 – Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

 1. Aanvullende overeenkomst: een overeenkomst waarbij de consument producten, digitale inhoud en/of diensten verwerft in verband met een overeenkomst op afstand en deze zaken, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer worden geleverd of door een derde partij op basis van een afspraak tussen die derde en de ondernemer;
 2. Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht;
 3. Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verband houden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit;
 4. Dag: kalenderdag;
 5. Digitale inhoud: gegevens die in digitale vorm geproduceerd en geleverd worden;
 6. Duurovereenkomst: een overeenkomst die strekt tot de regelmatige levering van zaken, diensten en/of digitale inhoud gedurende een bepaalde periode;
 7. Duurzame gegevensdrager: elk hulpmiddel – waaronder ook begrepen e-mail – dat de consument of ondernemer in staat stelt om informatie die aan hem persoonlijk is gericht, op te slaan op een manier die toekomstige raadpleging of gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt;
 8. Herroepingsrecht: de mogelijkheid van de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;
 9. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die lid is van Thuiswinkel.org en producten, (toegang tot) digitale inhoud en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;
 10. Overeenkomst op afstand: een overeenkomst die tussen de ondernemer en de consument wordt gesloten in het kader van een georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten, digitale inhoud en/of diensten, waarbij tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend of mede gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand;
 11. Modelformulier voor herroeping: het in Bijlage I van deze voorwaarden opgenomen Europese modelformulier voor herroeping; Bijlage I hoeft niet ter beschikking te worden gesteld als de consument ter zake van zijn bestelling geen herroepingsrecht heeft;
 12. Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte hoeven te zijn samengekomen.

Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer Naam ondernemer: DWC B.V. Handelend onder de naam/namen: – BBrain Vestigingsadres: Weerhuisweg 4 6226 NC Maastricht Telefoonnummer: 088-0080130 Bereikbaarheid: Van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur E-mailadres: info@bbrain.eu KvK-nummer: 63522578 Btw-nummer: NL855272910B01 Artikel 3 – Toepasselijkheid

 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen ondernemer en consument.
 2. Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal de ondernemer voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, aangeven op welke wijze de algemene voorwaarden bij de ondernemer zijn in te zien en dat zij op verzoek van de consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.
 3. Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.
 4. Voor het geval dat naast deze algemene voorwaarden tevens specifieke product- of dienstenvoorwaarden van toepassing zijn, is het tweede en derde lid van overeenkomstige toepassing en kan de consument zich in geval van tegenstrijdige voorwaarden steeds beroepen op de toepasselijke bepaling die voor hem het meest gunstig is.

Artikel 4 – Het aanbod

 1. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.
 2. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten, digitale inhoud en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Als de ondernemer gebruik maakt van afbeeldingen, zijn deze een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten, diensten en/of digitale inhoud. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod binden de ondernemer niet.
 3. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het aanbod zijn verbonden.

Artikel 5  De overeenkomst

 1. De overeenkomst komt, onder voorbehoud van het bepaalde in lid 4, tot stand op het moment van aanvaarding door de consument van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.
 2. Indien de consument het aanbod langs elektronische weg heeft aanvaard, bevestigt de ondernemer onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van het aanbod. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet door de ondernemer is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
 3. Indien de overeenkomst elektronisch tot stand komt, treft de ondernemer passende technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de elektronische overdracht van data en zorgt hij voor een veilige webomgeving. Indien de consument elektronisch kan betalen, zal de ondernemer daartoe passende veiligheidsmaatregelen in acht nemen.
 4. De ondernemer kan zich binnen wettelijke kaders – op de hoogte stellen of de consument aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede van al die feiten en factoren die van belang zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst op afstand. Indien de ondernemer op grond van dit onderzoek goede gronden heeft om de overeenkomst niet aan te gaan, is hij gerechtigd gemotiveerd een bestelling of aanvraag te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.
 5. De ondernemer zal uiterlijk bij levering van het product, de dienst of digitale inhoud aan de consument de volgende informatie, schriftelijk of op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, meesturen:
  • het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;
  • de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding inzake het uitgesloten zijn van het herroepingsrecht;
  • de informatie over garanties en bestaande service na aankoop;
  • de prijs met inbegrip van alle belastingen van het product, dienst of digitale inhoud; voor zover van toepassing de kosten van aflevering; en de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst op afstand;
  • de vereisten voor opzegging van de overeenkomst indien de overeenkomst een duur heeft van meer dan één jaar of van onbepaalde duur is;
  • indien de consument een herroepingsrecht heeft, het modelformulier voor herroeping.
 6. In geval van een duurtransactie is de bepaling in het vorige lid slechts van toepassing op de eerste levering.

Artikel 6 – Herroepingsrecht Bij producten:

 1. De consument kan een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
 2. De in lid 1 genoemde bedenktijd gaat in op de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of:
  • als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer mag, mits hij de consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere producten met een verschillende levertijd weigeren.
  • als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen;
  • bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen.

Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd:

 1. De consument kan een dienstenovereenkomst en een overeenkomst voor levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd gedurende 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De ondernemer mag de consument vragen naar de reden van herroeping, maar deze niet tot opgave van zijn reden(en) verplichten.
 2. De in lid 3 genoemde bedenktijd gaat in op de dag die volgt op het sluiten van de overeenkomst.

Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd bij niet informeren over herroepingsrecht:

 1. Indien de ondernemer de consument de wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping niet heeft verstrekt, loopt de bedenktijd af twaalf maanden na het einde van de oorspronkelijke, overeenkomstig de vorige leden van dit artikel vastgestelde bedenktijd.
 2. Indien de ondernemer de in het voorgaande lid bedoelde informatie aan de consument heeft verstrekt binnen twaalf maanden na de ingangsdatum van de oorspronkelijke bedenktijd, verstrijkt de bedenktijd 14 dagen na de dag waarop de consument die informatie heeft ontvangen.

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

 1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.
 2. De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.
 3. De consument is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer hem niet voor of bij het sluiten van de overeenkomst alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt.

Artikel 8 – Uitoefening van het herroepingsrecht door de consument en kosten daarvan

 1. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen de bedenktermijn door middel van het modelformulier voor herroeping of op andere ondubbelzinnige wijze aan de ondernemer.
 2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in lid 1 bedoelde melding, zendt de consument het product terug, of overhandigt hij dit aan (een gemachtigde van) de ondernemer. Dit hoeft niet als de ondernemer heeft aangeboden het product zelf af te halen. De consument heeft de terugzendtermijn in elk geval in acht genomen als hij het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken.
 3. De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, en conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
 4. Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument.
 5. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product. Als de ondernemer niet heeft gemeld dat de consument deze kosten moet dragen of als de ondernemer aangeeft de kosten zelf te dragen, hoeft de consument de kosten voor terugzending niet te dragen.
 6. Indien de consument herroept na eerst uitdrukkelijk te hebben verzocht dat de verrichting van de dienst of de levering van gas, water of elektriciteit die niet gereed voor verkoop zijn gemaakt in een beperkt volume of bepaalde hoeveelheid aanvangt tijdens de bedenktijd, is de consument de ondernemer een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan dat gedeelte van de verbintenis dat door de ondernemer is nagekomen op het moment van herroeping, vergeleken met de volledige nakoming van de verbintenis.
 7. De consument draagt geen kosten voor de uitvoering van diensten of de levering van water, gas of elektriciteit, die niet gereed voor verkoop zijn gemaakt in een beperkt volume of hoeveelheid, of tot levering van stadsverwarming, indien:
  • de ondernemer de consument de wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht, de kostenvergoeding bij herroeping of het modelformulier voor herroeping niet heeft verstrekt, of;
  • de consument niet uitdrukkelijk om de aanvang van de uitvoering van de dienst of levering van gas, water, elektriciteit of stadsverwarming tijdens de bedenktijd heeft verzocht.
 8. De consument draagt geen kosten voor de volledige of gedeeltelijke levering van niet op een materiële drager geleverde digitale inhoud, indien:
  • hij voorafgaand aan de levering ervan niet uitdrukkelijk heeft ingestemd met het beginnen van de nakoming van de overeenkomst voor het einde van de bedenktijd;
  • hij niet heeft erkend zijn herroepingsrecht te verliezen bij het verlenen van zijn toestemming; of
  • de ondernemer heeft nagelaten deze verklaring van de consument te bevestigen.
 9. Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, worden alle aanvullende overeenkomsten van rechtswege ontbonden.

Artikel 9  Verplichtingen van de ondernemer bij herroeping

 1. Als de ondernemer de melding van herroeping door de consument op elektronische wijze mogelijk maakt, stuurt hij na ontvangst van deze melding onverwijld een ontvangstbevestiging.
 2. De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt.
 3. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
 4. Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Artikel 10 – Uitsluiting herroepingsrecht De ondernemer kan de navolgende producten en diensten uitsluiten van het herroepingsrecht, maar alleen als de ondernemer dit duidelijk bij het aanbod, althans tijdig voor het sluiten van de overeenkomst, heeft vermeld:

 1. Producten of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop de ondernemer geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen
 2. Overeenkomsten die gesloten zijn tijdens een openbare veiling. Onder een openbare veiling wordt verstaan een verkoopmethode waarbij producten, digitale inhoud en/of diensten door de ondernemer worden aangeboden aan de consument die persoonlijk aanwezig is of de mogelijkheid krijgt persoonlijk aanwezig te zijn op de veiling, onder leiding van een veilingmeester, en waarbij de succesvolle bieder verplicht is de producten, digitale inhoud en/of diensten af te nemen;
 3. Dienstenovereenkomsten, na volledige uitvoering van de dienst, maar alleen als:
  • de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  • de consument heeft verklaard dat hij zijn herroepingsrecht verliest zodra de ondernemer de overeenkomst volledig heeft uitgevoerd;
 4. Pakketreizen als bedoeld in artikel 7:500 BW en overeenkomsten van personenvervoer;
 5. Dienstenovereenkomsten voor terbeschikkingstelling van accommodatie, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering is voorzien en anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten en catering;
 6. Overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering daarvan is voorzien;
 7. Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 8. Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;
 9. Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 10. Producten die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
 11. Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij het sluiten van de overeenkomst, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop de ondernemer geen invloed heeft;
 12. Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur, waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 13. Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop;
 14. De levering van digitale inhoud anders dan op een materiële drager, maar alleen als:
  • de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de consument; en
  • de consument heeft verklaard dat hij hiermee zijn herroepingsrecht verliest.

Artikel 11 – De prijs

 1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
 2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
 3. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.
 4. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en:
  • deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of
  • de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.
 5. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Artikel 12 – Nakoming overeenkomst en extra garantie

 1. De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
 2. Een door de ondernemer, diens toeleverancier, fabrikant of importeur verstrekte extra garantie beperkt nimmer de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden indien de ondernemer is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.
 3. Onder extra garantie wordt verstaan iedere verbintenis van de ondernemer, diens toeleverancier, importeur of producent waarin deze aan de consument bepaalde rechten of vorderingen toekent die verder gaan dan waartoe deze wettelijk verplicht is in geval hij is tekortgeschoten in de nakoming van zijn deel van de overeenkomst.

Artikel 13 – Levering en uitvoering

 1. De ondernemer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van producten en bij de beoordeling van aanvragen tot verlening van diensten.
 2. Als plaats van levering geldt het adres dat de consument aan de ondernemer kenbaar heeft gemaakt.
 3. Met inachtneming van hetgeen hierover in artikel 4 van deze algemene voorwaarden is vermeld, zal de ondernemer geaccepteerde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren, tenzij een andere leveringstermijn is overeengekomen. Indien de bezorging vertraging ondervindt, of indien een bestelling niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de consument hiervan uiterlijk 30 dagen nadat hij de bestelling geplaatst heeft bericht. De consument heeft in dat geval het recht om de overeenkomst zonder kosten te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.
 4. Na ontbinding conform het vorige lid zal de ondernemer het bedrag dat de consument betaald heeft onverwijld terugbetalen.
 5. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 14 – Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging Opzegging:

 1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 2. De consument kan een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde tegen het einde van de bepaalde duur opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 3. De consument kan de in de vorige leden genoemde overeenkomsten:
  • te allen tijde opzeggen en niet beperkt worden tot opzegging op een bepaald tijdstip of in een bepaalde periode;
  • tenminste opzeggen op dezelfde wijze als zij door hem zijn aangegaan;
  • altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als de ondernemer voor zichzelf heeft bedongen.

Verlenging:

 1. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, mag niet stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.
 2. In afwijking van het vorige lid mag een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van dag- nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor een bepaalde duur van maximaal drie maanden, als de consument deze verlengde overeenkomst tegen het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand.
 3. Een overeenkomst die voor bepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten of diensten, mag alleen stilzwijgend voor onbepaalde duur worden verlengd als de consument te allen tijde mag opzeggen met een opzegtermijn van ten hoogste één maand. De opzegtermijn is ten hoogste drie maanden in geval de overeenkomst strekt tot het geregeld, maar minder dan eenmaal per maand, afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.
 4. Een overeenkomst met beperkte duur tot het geregeld ter kennismaking afleveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet stilzwijgend voortgezet en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

Duur:

 1. Als een overeenkomst een duur van meer dan een jaar heeft, mag de consument na een jaar de overeenkomst te allen tijde met een opzegtermijn van ten hoogste één maand opzeggen, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur verzetten.

Artikel 15 – Betaling

 1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn, of bij het ontbreken van een bedenktermijn binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan op de dag nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
 2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in algemene voorwaarden nimmer verplicht worden tot vooruitbetaling van meer dan 50%. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
 3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
 4. Indien de consument niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is deze, nadat hij door de ondernemer is gewezen op de te late betaling en de ondernemer de consument een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het uitblijven van betaling binnen deze 14-dagen-termijn, over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is de ondernemer gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,=; 10% over de daaropvolgende € 2.500,= en 5% over de volgende € 5.000,= met een minimum van € 40,=. De ondernemer kan ten voordele van de consument afwijken van genoemde bedragen en percentages.

Artikel 16 – Klachtenregeling

 1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.
 2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer.
 3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
 4. Een klacht over een product, dienst of de service van de ondernemer kan eveneens worden ingediend via een klachtenformulier op de consumentenpagina van de website van Thuiswinkel.org www.thuiswinkel.org. De klacht wordt dan zowel naar de betreffende ondernemer als naar Thuiswinkel.org gestuurd.
 5. De consument dient de ondernemer in ieder geval 4 weken de tijd te geven om de klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze termijn ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

Artikel 17 – Geschillen

 1. Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
 2. Geschillen tussen de consument en de ondernemer over de totstandkoming of uitvoering van overeenkomsten met betrekking tot door deze ondernemer te leveren of geleverde producten en diensten, kunnen, met inachtneming van het hierna bepaalde, zowel door de consument als de ondernemer worden voorgelegd aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).
 3. Een geschil wordt door de Geschillencommissie slechts in behandeling genomen, indien de consument zijn klacht eerst binnen bekwame tijd aan de ondernemer heeft voorgelegd.
 4. Leidt de klacht niet tot een oplossing dan moet het geschil uiterlijk 12 maanden na de datum waarop de consument de klacht bij de ondernemer indiende, schriftelijk of in een andere door de Commissie te bepalen vorm bij de Geschillencommissie aanhangig worden gemaakt.
 5. Wanneer de consument een geschil wil voorleggen aan de Geschillencommissie, is de ondernemer aan deze keuze gebonden. Bij voorkeur meldt de consument dit eerst aan de ondernemer.
 6. Wanneer de ondernemer een geschil wil voorleggen aan de Geschillencommissie, zal de consument binnen vijf weken na een daartoe door de ondernemer schriftelijk gedaan verzoek, schriftelijk dienen uit te spreken of hij zulks ook wenst dan wel het geschil wil laten behandelen door de daartoe bevoegde rechter. Verneemt de ondernemer de keuze van de consument niet binnen de termijn van vijf weken, dan is de ondernemer gerechtigd het geschil voor te leggen aan de bevoegde rechter.
 7. De Geschillencommissie doet uitspraak onder de voorwaarden zoals deze zijn vastgesteld in het reglement van de Geschillencommissie (www.degeschillencommissie.nl/over-ons/de-commissies/2404/thuiswinkel). De beslissingen van de Geschillencommissie geschieden bij wege van bindend advies.
 8. De Geschillencommissie zal een geschil niet behandelen of de behandeling staken, indien aan de ondernemer surseance van betaling is verleend, deze in staat van faillissement is geraakt of zijn bedrijfsactiviteiten feitelijk heeft beëindigd, voordat een geschil door de commissie op de zitting is behandeld en een einduitspraak is gewezen.
 9. Indien naast de Geschillencommissie Thuiswinkel een andere erkende of bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) of het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) aangesloten geschillencommissie bevoegd is, is voor geschillen betreffende hoofdzakelijk de methode van verkoop of dienstverlening op afstand de Geschillencommissie Thuiswinkel bij voorkeur bevoegd. Voor alle overige geschillen de andere erkende bij SGC of Kifid aangesloten geschillencommissie.

Artikel 18 – Branchegarantie

 1. Thuiswinkel.org staat garant voor de nakoming van de bindende adviezen van de Geschillencommissie Thuiswinkel door haar leden, tenzij het lid besluit het bindend advies binnen twee maanden na de verzending ervan ter toetsing aan de rechter voor te leggen. Deze garantstelling herleeft, indien het bindend advies na toetsing door de rechter in stand is gebleven en het vonnis waaruit dit blijkt, in kracht van gewijsde is gegaan. Tot maximaal een bedrag van €10.000,- per bindend advies, wordt dit bedrag door Thuiswinkel.org aan de consument uitgekeerd. Bij bedragen groter dan €10.000,- per bindend advies, wordt €10.000,- uitgekeerd. Voor het meerdere heeft Thuiswinkel.org een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat het lid het bindend advies nakomt.
 2. Voor toepassing van deze garantie is vereist dat de consument een schriftelijk beroep hierop doet bij Thuiswinkel.org en dat hij zijn vordering op de ondernemer overdraagt aan Thuiswinkel.org. Indien de vordering op de ondernemer meer bedraagt dan €10.000,-, wordt de consument aangeboden zijn vordering voor zover die boven het bedrag van €10.000,- uitkomt over te dragen aan Thuiswinkel.org, waarna deze organisatie op eigen naam en kosten de betaling daarvan in rechte zal vragen ter voldoening aan de consument.

Artikel 19 – Aanvullende of afwijkende bepalingen Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager. Artikel 20 – Wijziging van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

 1. Thuiswinkel.org zal deze algemene voorwaarden niet wijzigen dan in overleg met de Consumentenbond.
 2. Wijzigingen in deze voorwaarden zijn slechts van kracht nadat deze op daartoe geëigende wijze zijn gepubliceerd, met dien verstande, dat bij toepasselijke wijzigingen gedurende de looptijd van een aanbod de voor de consument meest gunstige bepaling zal prevaleren.

Thuiswinkel.org www.thuiswinkel.org Horaplantsoen 20, 6717 LT Ede Postbus 7001, 6710 CB Ede Bijlage I: Modelformulier voor herroeping Modelformulier voor herroeping (dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

 • Aan: [ naam ondernemer][ geografisch adres ondernemer][ faxnummer ondernemer, indien beschikbaar][ e-mailadres of elektronisch adres van ondernemer]
 • Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffendede verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]*de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]*de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*,herroept/herroepen*
 • Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
 • [Naam consumenten(en)]
 • [Adres consument(en)]
 • [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
[/vc_column_text][/mpc_accordion_tab][/mpc_accordion][/vc_column][/vc_row]